Συχνές Ερωτήσεις

Ερωτησεις & Απαντησεις σχετικα με τα Μαρμαρα και τους Γρανιτες

Τα μάρμαρα από τη γενική κατηγορία φυσικών λίθων που διαθέτουν περισσότερους πόρους από γρανίτη και έτσι διάφορα υγρά (λεμόνι, ξύδι, καφές) μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο μάρμαρο, εάν δεν καθαριστούν αμέσως. Το μάρμαρο ως φυσικό υλικό και με την κατάλληλη επεξεργασία, είναι πάντα ένα σημάδι χάριτος και ομορφιάς τόσο στα κλασικά όσο και στα μοντέρνα σχέδια της εφαρμογής (δάπεδα, τοίχοι, τζάκια, μπάνια, κουζίνες, πισίνες).

Οι γρανίτες που κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο τις μεγάλης ποικιλίας χρωμάτων και η μεγάλη αντοχή στη φθορά αποτελούν την κύρια επιλογή σε μεγάλα έργα σε δημόσιους χώρους με μεγάλη κυκλοφορία και χρήση. Οι φυσικές πέτρες μπορούν να κοπούν σε μέγεθος σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη.

Ο συνθετικός γρανίτης είναι ένα υλικό που αποτελείται κυρίως από χαλαζία με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: αντοχή στα οξέα, χάραξη, ευκολία στον καθαρισμό, φυσική εμφάνιση και αίσθηση, μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει πάντα να είναι σωστή επιλογή υλικού ανάλογα με τη χρήση και την σωστή τοποθέτηση αυτής της παραγγελίας για την παροχή ανθεκτικότητας.

Καθώς ο γρανίτης είναι σκληρότερος και από το ατσάλι, χαράσσεται μόνο με διαμάντι, σμαράγδι ή τοπάζι.

Είναι εφικτό μέσω της αδιαβροχοποίησής τους, η οποία εφαρμόζεται μετά το τρίψιμο και το γυάλισμα των επιφανειών και επαναλαμβάνεται κατά αραιά χρονικά διαστήματα.

Ναι, μπορεί να επισκευαστεί άριστα με ειδικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως χωρίς να φαίνεται καθόλου η πρωτινή του κατάσταση.

Αρκετές επιστημονικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στα προηγούμενα χρόνια έχουν αποδείξει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο ένας πάγκος από γρανίτη να εκπέμπει ραδόνιο σε επιβλαβή επίπεδα για τον άνθρωπο και τα ζώα. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον άνθρωπο αλλά και για τα ζώα που συγκατοικούν μαζί μας, χρησιμοποιώντας γρανίτη σε συγκεκριμένες επιφάνειες, όπως πάγκος κουζίνας, μπάνιου, επένδυση τοίχων, τζακιών κ.α.

Μπορείτε. Αν δεν γίνεται συστηματικά δεν θα πάθει τίποτα. Σε αντίθετη περίπτωση, και αν το τοποθετείται συνεχώς στο ίδιο σημείο, πιθανόν να υποστεί αλλοίωση η γυαλάδα του χρώματος.